Friday, December 17, 2010

cerita masa zaman persekolahan..

Tahun ini(2010) tamat lah zaman persekolahan aku.Tahun depan da tak sekolah da.Hmm mgkin aku akan rindulah zaman persekolahan aku..
Banyak benda yang telah aku hadapi.Mase tadika aku ditempatkan di tadika serom 2,Muar..then naik sekolah rendah darjah 1 hingga 4,aku bersekolah di SK SEROM 3..mase tu budak2 ag,xberapa ingat lah peristiwa2 mase tuu..yang aku ingat mase aku darjah 4 aku ketua kelas dan jadi pengawas kat sekolah agama aku..HAHA
Masuk jew darjah 5,aku pindah dari johor ke kl(gombak)..bersekolah di SK SUNGAI PUSU...mase tu pun aku dipilih oleh budak2 kelas aku di sane jadi ketua kelas..HAHA(ade ciri2 pemimpin ke aku nie??)..sampai lah darjah 6 aku sekolah sane..
ha!masuk pulaak sekolah menengah,tingkatan 1-4 aku sekolah dekat  dengan sekolah sk sg.pusu iaitu SMK SUNGAI PUSU..mase ini mmg byk lah kenangan aku ngan budak2 kl tuu..umm walaupun aku nie pendiam org nye tp ramai lah jugak kawan aku,juz kawan perempuan jew kurang..HUHU...mase kat sekolah kl tuu ad jugak yang minat kat aku,aku jew xlayan dan xambil tahu..HAHA(poyo)..umm pade tahun lepas(2009) aku meninggalkan sekolah SMK SG.PUSU dan Kuala lumpur kerana ayah aku telah mendapat tawaran menjadi penolong kanan di SK SAWAH RING,muar..aku dan keluarga ku telah kembali ke tempat asal aku iaitu Muar,dan bersambung persekolahan di tingkatan 5 di SMK TENGKU MAHMUD ISKANDAR.bila aku masuk di sekolah tuu aku seakan2 kaku,yelah sekolah baru,kawan2 pn baru..so aku dapat menyesuaikan diri aku kat sekolah itu dengan mase yang singkat jugak lah..hmm pada mase tu jgk ramai yang menganggap aku nii sombong...biasa lah budak baru lah katakan,mmg lah tak kenal budak2 situ,aku ni pun berat mulut jugak na bertegur,mungkin sebab tuu dia orang ingat aku sombong kot..HAHA..pada awal bulan 0ktober,aku terkejut giler bila dipilih mewakili daerah LEDANG dalan sukan bola sepak,,pergghh xsangka sgt2..dapat pulak jadi first elevan lak tuu dalam team sekolah,huh!aku agak takut2 juga bile da dipilih first eleven,berat keje aku bila aku main pada posisi bek kiri...tp aku buat xthu jew semua perasaan yang ada mase tuu,,last team LEDANG dapat tempat ke-3,ok lah tuu kan..HUHU...ape2 pun di situ lah sekolah terakhir aku dan di situ jugalah aku mengambil peperiksaan SPM..pada 13 disember 2010 aku habis exam,dan kini aku sedang menunggu keputusan SPM aku..aku mgharapkan sesuatu yang luar biasa akan terjadi dengan result aku(result yg baik) dan kini aku sedang berusaha untuk berdoa kpd ALLAH agar mendapt result yang baik serta menggembirakan mak ayah aku nanti..=)
TAMAT ZAMAN PERSEKOLAHAN AKU SELAMA 17 TAHUN..

5 comments:

  1. wah, happy story! insya-allah ko akn dpt yg terbaik dlm spm nanti ..ak doakan utk ko..
    anyway, ko mmg bdk johor k..??
    ;p

    ReplyDelete
  2. thnx yaa..
    mmg budak johr punn..=)

    ReplyDelete